VIBAM Is Belgium agent voor SERT, i-4S, TIMA, EASTRACT en voor CMC hoogwerkers
17/01/2020

Voorstelling ISOLI te Fontaniva (Padova) - Italië.

Op 17 januari 2020: bezoek aan de ISOLI-fabrieken en testen van de nieuwe hoogwerker PNT200 die een totaalgewicht heeft van 3.280 kg met een 90% gevulde dieseltank + 75 kg bestuurder + 75 kg begeleider, hetzij een totaalgewicht van 3.430 kg. (Rijbewijs B) Dit model heeft heel wat nieuwigheden waaronder de frontale bevestiging van de gondel met geïntegreerde hydraulische rotatiemotor  2 X 90° waarmee men deze op een dak of op de grond kan neerzetten om gereedschap op te laden, twee hydraulisch uitschuifbare stabilisatoren vooraan, drie armen waarvan de eerste twee geleed zijn en de derde telescopisch, verstevigde steun aan de kant van de toegangstrap tot de gondel in ruststand, aluminium bodemplaat ter bescherming van de grondbedieningen. 
Aarzel niet om contact met ons op te nemen indien u een demonstratie wenst.

30/10/2019

Presentatie TiMA in Schardenberg-Oostenrijk.

Op 30 oktober stonden op het programma: een bezoek aan de TiMA-fabrieken en testen van de nieuwe GTAL 240/135/3,5 aluminium voor het vervoer van een spinhoogwerker. Ondanks zijn totale gewicht van 3500 kg kan de aanhangwagen dankzij zijn aluminium constructie een last van 3050 kg dragen. Tijdens dit bezoek werden vele andere op maat gemaakte modellen in aluminium voorgesteld, zoals de nieuwe dieplader met hydraulische laadbak en de nieuwe aanhangwagen voor zwaar materieel, die bescherming biedt tegen weersinvloeden en het transport en de opslag van uitrusting mogelijk maakt. Zwaar aluminium chassis, elektrische lier met schuifhaak, aan de voorzijde gemonteerd bandenrek, groot volume beschermd en verlicht door led-spots, zijbevestigingen voor sjorpunten en een groot luik over de volledige breedte voor eenvoudig laden. U hebt een vervoersprobleem? Neem contact met ons op en wij stellen u op professionele wijze de beste oplossing voor, namelijk een op maat gemaakte aluminium aanhangwagen van hoge kwaliteit die beantwoordt aan de technische normen van morgen.

19/09/2019

CMC presenteert de nieuwe S 23 (23 meter werkhoogte) op hun stand A16 van de beurs JDL die plaatsvindt op 25-26-27 september in het congrespaleis van Beaune.

Deze nieuwe S 23 vloeit voort uit de ervaring en de technologische kennis van het bedrijf. Deze spinhoogwerker op rupsen is ontworpen en vervaardigd om zijn gebruikers zoveel mogelijk voordelen op te leveren op het vlak van veelzijdigheid, veiligheid, duurzaamheid, gebruiksgemak en transport met alle mogelijke lichte voertuigen zoals terreinwagens, bestelwagens, 4x4’s, … De S 23 is perfect geschikt voor elk soort werk, zowel binnen als buiten, en is de ideale keuze voor wie zijn investering snel wil terugverdienen. Met zijn 88 cm breedte en 198 cm hoogte kan hij binnen langs elke mogelijke standaarddeur. Een werkhoogte van 23 m, drie stabilisatiezones, een bereik van 12,4 m zelfs met een maximale belasting van 200 kg, een elektronisch SCS-systeem, een Self-Control System met afstandsbediening, automatische stabilisatie, een systeem om de verplaatsingsnelheid te controleren, een automatisch vouwsysteem van het bovenste deel en een gewicht dat beperkt is tot 3.000 kg (3,5 t met aanhangwagen), gemakkelijk met veel voertuigen te trekken op een aanhangwagen – dit alles maakt deze hoogwerker een kostbaar werktuig voor tal van werkzaamheden voor het onderhoud van gebouwen, om te snoeien, schilderen, ramen te wassen, aan de elektriciteit te werken, eindejaarsverlichting op te hangen, onderhoudswerkzaamheden in gebouwen uit te voeren enz.

Wilt u hem uitproberen? Bel mij op 0495 123764.

03/01/2019

VIBAM stelt Defensie de mobiele veldbakkerij TEX 250 HJ voor

De mobiele veldbakkerij type TEX 250 HJ, het topproduct van TECHNIC EXPORT, is speciaal ontwikkeld om te beantwoorden aan de noden van de militairen op elk terrein en in elk klimaat. De installatie laat toe meerdere soorten warme en koude broodjes (160 broden van 200 g per uur) te kneden, af te wegen, te bewerken, te gisten en te bakken en dit volledig autonoom dankzij de geluidsarme stroomgenerator van 22 kVA met dieselmotor. De volledige unit is opgebouwd op een aanhangwagen voor elk terrein en wordt geleverd met een semiautomatisch dekzeil. Ze is compact en klaar voor gebruik in een recordtijd van 10 minuten. De meesterbakker van de firma zorgt gedurende twee dagen voor de opstart en de opleiding van de betreffende diensten. Met de mobiele veldbakkerij kan elk bevoegd persoon brood bakken evenals bijvoorbeeld een productiesnelheid verzekeren van 160 stokbroden per uur. Ze zijn zodanig aangepast dat men er verschillende broodrecepten en zelfs luxebroodjes in kan bereiden.

03/01/2019

Voorstelling van de nieuwe i-4S-veldwerkplaats aan Defensie:

VIBAM presenteert de nieuwe i4-S-veldwerkplaats bestaande uit 3 delen: 1 ISO 20 voet container van het type 1CC, CSC/UIC-gecertificeerd, die aan 3 zijden (1 lange zijde en 2 korte zijden) kan worden geopend voor de functie “gereedschap en reparatie”, 1 ISO 20 voet container van het type 1CC, CSC/UIC-gecertificeerd, die aan 3 zijden (1 lange zijde en 2 korte zijden) kan worden geopend voor de functie “magazijn en kantoor” en 1 i-4S metaal-textiel structuur of i-4S overdekte ruimte die de 2 containers met elkaar verbindt om over een comfortabele werkruimte te beschikken. Deze veldwerkplaats is bedoeld om het onderhoud van het materieel ter ondersteuning van de strijdkrachten mogelijk te maken dankzij het gereedschap en de producten die in de werkplaats aanwezig zijn. Hij bestaat uit een “overdekte en gesloten werkruimte” met een vloeroppervlak van 37 m² en twee ISO 20 voet metalen containers uitgerust met de benodigde materialen, reserveonderdelen en meubelen voor het uitvoeren van de onderhoudswerkzaamheden. Hij beschikt ook over een kantoor in de container “Magazijn en kantoor”, dat speciaal bedoeld is voor de werkplaatschefs. Hij is ook voorzien van een generator voor autonome elektriciteitsopwekking die zich in de technische zone van de container “Gereedschap en reparatie” bevindt. Hij werkt altijd en overal, dag en nacht, dankzij de gebruikte robuuste afdichtingen en materialen.

11/09/2018

VIBAM stelt de nieuwe modulaire veldkeuken SERT
CRP 1000 aan de Belgian Armed Forces :

VIBAM stelt de nieuwe modulaire veldkeuken SERT CRP 1000 voor aan
de Belgian Armed Forces. Deze veldkeuken is uitgerust met ronde kookmodules met grote volumes, ontworpen om maaltijden te bereiden voor 500 tot 1000 mensen.

Deze veldkeuken kan uitgerust worden met vier ronde kookmodules, volledig opgebouwd uit roestvrij staal, van de nieuwste generatie, waarmee tot 1000 maaltijden bereid kunnen worden. De opstelling van het kookgerei kan naar wens aangepast worden met kookketels van 200 liter, dubbelwandige snelkookketels van 150 liter, braadketels van 70 liter of wokken met een diameter van 800 mm. Ook heel wat andere gastronoommodules of ronde modules kunnen ingebouwd worden, zoals de multifunctionele kookketel MultiSert, de combi-oven CombiSert (combi-steamer met 12 niveaus) of de heteluchtoven met kookplaat DuoSert. Dankzij onderdelen van de laatste generatie verbruikt deze kookinstallatie weinig elektriciteit. De stroomgenerator met laag vermogen garandeert een volledige autonomie. Het vermogen van de nieuwe V3-allesbranders SERT met hoog rendement zorgen ervoor dat de kookinstallatie snel zijn temperatuur bereikt. Deze erg mobiele eenheid is opgebouwd op een aanhanger voor alle terrein die over zee en door de lucht vervoerd kan worden. Het uitschuifbare platform biedt de gebruikers een overdekte en verhoogde werkzone van 13 m². Desgewenst kunnen volledige kookgehelen verkregen worden door verschillende rijdende keukens te koppelen aan aanhangers met koelruimtes en bakkerijen.

01/06/2018

i-4S & SERT op EUROSATORY van 11 t.e.m. 15 juni...

SERT & i-4S zullen samen aanwezig zijn op EUROSATORY 2018 (stand B 301, zoals altijd buiten in zone Pe6B), de internationale beurs voor defensie en land- en luchtveiligheid. Dit evenement vindt plaats in het Parc des Expositions van Paris Nord Villepinte van 11 tot en met 15 juni 2018. 

SERT en VIBAM ontvangen er de Belgische delegaties van DEFENSIE, B-FAST, de Belgische brandweer en andere overheidsdiensten. SERT stelt er een nieuw containerplatform voor dat een veelzijdige werkomgeving vormt die elke mogelijke ondersteunende functie voor mensen kan aannemen: keuken, koelruimte, vaatwasser, bakkerij, douches, toiletten, waslokaal, behandeling van grijs water. Het SERT-platform biedt plaats aan nieuwe uitrustingen die performanter zijn en minder energie verbruiken, zoals: nieuwe gastronorm-kookmodules en hetelucht-/stoomovens, nieuwe wasmachines/centrifuges met waterhergebruik en nieuwe droger, nieuwe douchecabines uit polyester en nieuwe ingebouwde wastafels, nieuwe zuinige wc-hokjes met desinfectie, mechanische en biologische behandeling van het afvalwater. In een standaard ISO-zeecontainer van 20 voet kunnen twee platformen gerold worden, die bevestigd worden op een VTL-platform of op een standaard containervrachtwagen. Dit halveert de kostprijs voor het vervoer en ook de milieu-impact. Het principe platformen in zeecontainers te laden garandeert dat het materiaal volledig beschermd is tijdens intercontinentaal vervoer (schokken, weersomstandigheden, diefstal, vandalisme), in tegenstelling tot opleggers of containers die niet beschermd kunnen worden. Zeecontainers kunnen dienen om de platformen op een voordelige manier bij de instelling op te slaan. Het SERT-platform kan op de grond gebruikt worden maar ook op een multifunctionele SERT-oplegger of op een militaire oplegger of een militair voertuig.

i-4S en VIBAM stellen op de stand de nieuwe tenten V18, V36, en V54 voor, bestaande uit het geraamte, de spandraden, het volledige doek, de doekscheidingskit, de geraamtezak voor het vervoer, het geïsoleerde velum, het thermisch rooster, het sas met deuren, de Rode Kruis-logo's, de opbergrekken voor het vervoer, alle types klimaatregeling en tal van andere uitrustingen.

 

01/03/2018

VIBAM bij Oil & Steen in Italië

Na een bezoek van de productie, VIBAM presenteerd aan zijn Belgische klanten de nieuw SNAKE 2010 PLUS H EL. gemonteerd op IVECO DAILY 35S12 P=3750 EURO 6 met een totaalgewicht van 3.425 kg inbegrepen gewicht met volle tank diesel (zonder AdBlue) hetzij 75 liter diesel + gewicht van de bestuurder 75 kg + gewicht van de begeleider 75 kg in rijbewijs B.

 

10/10/2017

I-4S te Peutie op 1 december 2017

VIBAM heeft onlangs, op 1 december, zijn nieuw gamma I-4S tenten en toebehoren voorgesteld aan de diensten van BELGIAN ARMED FORCES, van het Rode Kruis en van B-FAST (Belgian First Aid and Support Team) in de kazerne van Peutie.

Het betrof de tenten V18, V36 en V54, met inbegrip van hun skelet, scheerlijnen, compleet tentzeil, kit met scheidingsdoeken, opbergzak voor het transport van het skelet, isolerend zeil, thermisch zeil, SAS met deuren, de Rodekruislogos, opbergracks voor transport en nog heel wat andere uitrusting.

 

10/10/2017

De EASTRACT te Charleroi op 3 oktober 2017

Tijdens de demonstratie die VIBAM bij S.D. Dépannages-Démolitions heeft gegeven, heeft de heer Antonio SQUITTIERI in aanwezigheid van zijn kinderen de nieuwe versie van de EA STRACT 2017 type A3 bestuurd. Deze takelwagen is uitgerust met een krachtigere benzinemotor van BRIGGS & STRATTON van 35 pk, een lier van 2,2 ton, afstandsbediening, verlichting voor opdrachten in parkeergebouwen, een kraankit en tal van toebehoren.

Deze vanop afstand bediende takelwagen op rupsbanden is buitengewoon efficiënt. Hij heeft een CE-keurmerk, weegt 1.850 kg en is geschikt om auto’s en bestelwagens weg te takelen, aanhangwagens en caravans te verplaatsen en voertuigen op te tillen. Hij doet dit delicaat en zonder enige technische beperkingen door eronder te schuiven en ze op te tillen zonder enige trekkracht.

De EASTRACT kan een voertuig, zelfs als het afgesloten is, in een ongeluk betrokken was of uitgebrand is, zo goed als overal optillen (in een ondergrondse parking, op een smalle binnenplaats, in een veld, op een aardeweg, in de sneeuw, enz.) en vooral ook op plekken waar een vrachtwagen door zijn afmetingen niet kan komen.

De takelwagen kan een vrachtwagen oprijden met zijn lading, met een voertuig van 2,5 ton, zelfs als deze vrachtwagen geen takelwagen is. Vervolgens kan hij ervan afrijden en het voertuig parkeren. Wilt u graag een demonstratie? Neem zeker contact met ons op.

02/05/2017

Vakbeurs APEX 2017

VIBAM zal aanwezig zijn op APEX 2017 van 2 tot en met 4 mei en er in wereldprimeur zijn nieuwe lift OIL&STEEL Snake 2010 H plus voorstellen die hoofdzakelijk bedoeld is voor verhuurders. Het voorgestelde Euro 6-voertuig maakt een werkhoogte van 20 meter en een zijdelingse reikwijdte van 10 meter met 250 kg in de gondel mogelijk. Het tentoongestelde geheel weegt 3320 kg + 75 kg voor de bestuurder + 75 kg voor de bijrijder, dus 3470 kg in totaal, waardoor het mogelijk is het met een rijbewijs B te gebruiken.
Aarzel niet om een demonstratie te vragen in uw vestiging, zodat u zelf het gebruiksgemak en de talrijke technische innovaties kunt testen.

13/01/2017

Truck & Transport 2017

Tijdens de 7de editie van Truck & Transport 2017, dat doorgaat van 13 t.e.m.16 januari, zal VIBAM aanwezig zijn en er de nieuwe hoogwerker OIL&STEEL Octopus 14 en de nieuwe kraanheftruck VALLA 25 voorstellen op stand 1.33 in paleis 1.

13/06/2016

SERT op EUROSATORY van 13 tot 17 juni

SERT zal aanwezig zijn op EUROSATORY 2016, de internationale beurs voor defensie en veiligheid. De beurs vindt plaats van 13 tot 17 juni in het Parc des Expositions de Paris Nord, Villepinte, Parijs.

08/06/2015

Voorstelling bij DA-CAR van de EASTRACT...

VIBAM heeft op 08 & 09 juni jl. De nieuwe EASTRACT takelwagen op rupsbanden voorgesteld. De takelwagen kan, ongeacht de staat van het terrein en bij kettingbotsingen, wrakken gaan ophalen en de voertuigen snel in een rij achter elkaar op de pechstrook plaatsen en op die manier de weg weer snel vrijmaken.

80/08/2014

TEVOR op Takel-Event van 08 tot 09 augustus

Op deze beurs werd ons nieuw schuif en kipplateau ZP30-C1 getoond. Hij is berekend voor een technische capaciteit bij eenvormige lading van 3000 kg, is volledig thermisch verzink en heeft een gereduceerde plateauhoogte.

Een 1,8 ton lift installatie met 180° draaibare vorken is gemonteerd achteraan. Een grote flyer tot cabine hoogte is uitgerust met LED signalisatiebalk en LED werklampen, de hydraulische lier van 3490 kg is uitgerust met hydraulische dwarsverplaatsing, en het geheel heeft individueel Belgische goedkeuringscertificaat COC-certificaat Phase 2 nr e6*EVA2014*0655*00.


16/06/2014

SERT op EUROSATORY van 16 tot 20 juni

U kunt op deze beurs de nieuwigheden van ons materiaal ter ondersteuning van de operationele strijdkrachten ontdekken, d.w.z. de uitrustingen die aanvaardbare levensomstandigheden voor personen op het terrein creëren en het comfort en moreel van de teams verbeteren.

Verschillende modules zullen tentoongesteld worden, namelijk onze beproefde oplossingen ter ondersteuning van het gewone leven om aan deze verwachtingen te kunnen beantwoorden, zowel in de vorm van lichte modules als uitgeruste aanhangwagens.

Voor langere operaties snel te installeren kampeeruitrustingen die verwarmings- en aircosystemen integreren, huisvestings-, mobiele hospitaal-, eetruimte- en commandopostoplossingen en nog andere alternatieven.

Daarom zal SERT sanitaire modules, de keukenaanhanger RCMP 500, de CR 300, het wasplatform RLS 2000, de wc/doucheaanhanger met 8 cabines RS 3500, de GAC 1000 en 2000 en de keukencontainer tentoonstellen.

We zien uw bezoek met veel genoegen tegemoet. Aarzel niet om me te contacteren op 0495/123764.

22/05/2014

TEVOR op IFBA van 22 tot 24 mei

Op deze beurs kan u ons nieuw plateau komen ontdekken: TEVOR SP100H1 gemonteerd op een MERCEDES Actros 2541 vrachtwagen, 6X2, voor het transport van vrachtwagens en zware bouwmachines, technische capaciteit bij éénvormige lading van 10.000 kg, afmetingen: 7200 x 2550 mm, laadramp met twee scharnierende delen (afmetingen: 2150 x 2480 mm en 1700 x 2480 mm) die hydraulisch in verticale positie op te vouwen zijn, zeer kleine laadhoek van 8 graden, hydraulische lier RAMSEY RPH 15000 van 13.600 kg, hydraulische zijdelingse verplaatsing van de lier, hydraulische verdeelblokken in een kast met verlichting, veiligheidsrollbar bevestigd aan versterkte cabine, werklichten, gereedschapskoffer, enz....

Een tweede voertuig, de MERCEDES Atego 1221L EURO 6 wordt er eveneens voorgesteld. Deze autotransporter beschikt over een kantelend en schuivend plateau ZP50-C1 met een capaciteit bij éénvormige lading van 5.000 kg en volgende opties: afmetingen 6962 x 2450 mm, lier RAMSEY van 3490 kg, roestvaststalen gereedschapskoffer, LED werklichten, radiobesturing met 12 kanalen, korf 2500 kg, GOJAK autoverplaatsers, startkabels 12V en 24V, enz. ...

25/09/2013

Ondertekening meerjarencontract met DEFENSIE voor dienstverlening en levering van onderdelen door SERT

Kennisgeving op deze 25ste september door DEFENSIE aan de Société d’Etudes et de Réalisations Thermiques – (SERT) van een meerjarencontract voor de dienstverlening en de levering van onderdelen voor de geleverde SERT aanhangwagens, nl.:

SERT, een firma gevestigd in Frankrijk, beschikt over twee fabricageplaatsen gelegen in Romans-sur-Isère en in Barbières. De firma is gespecialiseerd in het ontwerpen, fabriceren, (ver)kopen en opknappen van mobiel materiaal ter ondersteuning van het leven op het platteland, van om het even welk materiaal voor burgerlijke of militaire logistieke ondersteuning, van modules, aanhangwagens en containers, van om het even welk materiaal voor geluiddemping, van elektromechanische of niet-elektronische systemen en van alle daaraan gerelateerde prestaties, diensten, toebehoren, inrichtingen en materialen.

Door bemiddeling van haar Belgische agent Marc THISSEN krijgt de firma nu ook het meerjarencontract toegewezen voor het herstellen van de SERT aanhangwagens die geleverd zijn op basis van het bijzonder bestek nr. 13IA062. Zo zal de firma, in het bezit van de kwaliteitscertificaten ISO 9001, AQAP 2110, D X30-205 Niveau 2 en ISO 14001, de SERT aanhangwagens opknappen die in het door deze bestelbon bepaalde kader aan DEFENSIE geleverd zijn.

03/06/2013

Voorstelling bij DA-CAR Brussel van de eerste EASTRACT takelwagen in België

EASTRACT, de nieuwe takelwagen op rupsbanden kan, ongeacht de staat van het terrein en bij kettingbotsingen wrakken gaan ophalen. EASTRACT kan de voertuigen gezwind in een rij achter elkaar op de pechstrook plaatsen en op die manier snel de weg weer vrijmaken.

EASTRACT, een ongelooflijk spectaculaire machine, is reeds ingezet door de firma’s ASB te Lausanne in Zwitserland, ONZA J.ESTEBAN te Binéfar in Spanje, ALPES AUTO in Chignin (73) en Dépannage COCHET in Villeurbanne (69) . 

Deze Franse uitvinding is zeer doeltreffend voor depannage- en sleepopdrachten. De radiobesturing is dezelfde als die voor kranen.

06/03/2013

Bezoek aan de TEVOR fabrieken te Skarzysko-Kamienna in Polen en demonstraties

TEVOR, gespecialiseerd in het ontwerpen, vervaardigen en monteren van depannagemateriaal, is momenteel uitgegroeid tot de grootste productiefabriek in Polen. Het personeelsbestand telt zestig mensen. Elke week verlaten twee units de fabriek om ergens in Europa geleverd te worden.

De vennootschap TEVOR is beheerd en gecertificeerd conform de voorschriften ISO 9001:2013. Tijdens ons bezoek hebben wij het volledige gamma van vaste plateaus in aluminium kunnen bezichtigen en een presentatie gekregen van het plateau voor de nieuwe spuitcabine. Vervolgens heeft TEVOR een presentatie gedaan van de nieuwe versie van het schuifplateau in aluminium bestemd om gemonteerd te worden op 3,5 tonners. Ten slotte hebben we een demonstratie gekregen van de nieuwe HDRV 40 voor het oppikken van zware lasten.

11/06/2012

EUROSATORY 2012 - SERT aanwezig zijn nieuwe kleuren

Als specialist in ondersteuning in levensvoorzieningen in alle omstandigheden heeft SERT op EUROSATORY haar nieuwe keukenaanhangwagen voorgesteld die toelaat om maaltijden te bereiden op de meest ongeschikte locaties of in moeilijke levensomstandigheden. Onze drie series van restauratie-uitrustingen omvatten telkens alle nodige functies: voorbereiden, koken, koelen, diepvriezen, bediening, vaatwassen en bakkerij. Demonstraties werden gegeven met de nieuwe grote CombiSert combi-oven en met de DuoSert heteluchtoven met schotelverwarmer. De nieuwigheden op het gebied van sanitair, lichaams- en vestimentaire hygiëne van de troepen op missie werden er voorgesteld.

Vermits SERT verder wenst bij te dragen aan het welzijn en het moreel van de gebruikers werden de verwarmingstoestellen GAC 1000 en GAC 2000 ter plekke gebruikt. Deze toestellen zijn ontworpen om te voorzien in verwarming in extreme klimatologische omstandigheden (-32°C tot +49°C) en voor de ventilatie van tenten, aanhangwagens en alle soorten lokalen om zo een ideale temperatuur te garanderen en de kans op vorst te elimineren in toepassingen voor overwinteringskits (thermische isolatiehoes voor watertanks en wintertenten voor aanhangwagens). Men kon er eveneens de nieuwe SERT allesbrander met hoog rendement uitproberen.

10/09/2010

EUROSATORY 2010 - Parijs Villepinte : SERT presenteert op zijn stand zijn nieuwe producten aan de Belgische Defensie

Ter gelegenheid van het  EUROSATORY salon van 14 tot 18 juni heeft SERT aan de verantwoordelijken van de Belgische Defensie haar nieuwe brander poli-combustibel van de nieuwe generatie SERT V3 getoond, die ondanks een minder verbruik een beter rendement verzekert dan zijn voorganger, haar nieuwe dekzeilen voor aanhangwagens met fotovoltaïsche panelen en haar nieuwe wasserij op laadplatform 10ft.

14/09/2009

Presentatie EUROMATIC 3 te Cento

Op 14 september bezoek aan de fabriek van EuroGru en tests met de nieuwe Euromatic 3, gemonteerd op een normale camion 8x2.  Ondanks haar 7 telescopische elementen en een werkhoogte van 47,80 meter en dankzij haar totaal volumegewicht van 32 ton mag ze zich zonder speciale toelating op de autoweg verplaatsen. De onderneming VERNAZZA heeft zopas drie nieuwe kranen van dit type besteld om hun verplaatsingssnelheid, laag verbruik, beperkte onderhoudskosten en innoverende prestaties.

03/07/2009

LEO 40 meter op rupsen - Demonstratie te Salzburg

Op 3 juli, voorstelling en tests van de nieuwe heftruck op rupsen LEO. Ondanks zijn werkhoogte van 40 meter en een zijbereik van 16 meter kan hij zich heel klein maken, door een normale dubbele deur rijden, over een gazon van een stadion rijden zonder het te beschadigen, een waterloop nemen, op trappen rijden en kan hij werken in een shopping center.

13/03/2009

Voorstelling RTCW55 bij T.C.M (Termoli - Italië)

Op 13 en 14 maart 2009 is bij T.C.M in haar fabriek de nieuwe zelfaangedreven kraan op wielen RTCW55 voorgesteld geweest.

  • Mobiele kraan RTCW 55 maximum capaciteit 55 t, arm telescopische basis 8200 met vijf elementen.
  • Maximumsnelheid 40 Km/h –integrale tractie 4 x 4.
  • Onderstel met 4 steunarmen voor de stabilisatoren.
  • Richtingen naar voor, naar achter, concentrisch of krab.
  • Bedieningscabine met metalen structuur en geblindeerde ramen, binnenklimaatregeling met bedieningen en controles op het bedieningsbord.
  • Voorzien voor hydraulische jib model JSL 75.
  • Maximale werkhoogte (zonder jib) 36 m.
  • Tegengewicht van 5,5 t.
06/02/2009

De vennootschap VRANCKX van KORTENBERG bestelt een tweede kraan T.C.M. type RTC 70

De vennootschap VRANCKX van KORTENBERG bestelt een tweede kraan T.C.M. type RTC 70 die zal gemonteerd worden op een rupsonderstel van het brede type D7 steengroeve voor zware werkzaamheden om in alle veiligheid te kunnen werken op modderige en moeilijke werven.

Het onderste chassis heeft een variabele breedte dank zij een systeem van hydraulische cilinders. Maximale last op 3 m van 32 t op 360° wanneer de kraan zich bevindt op haar rupsen zonder steunvoeten. Vier verticale steunvoeten die uitschuifbaar en orienteerbaar zijn vanuit de cabine of van buitenaf zowel links als rechts, verzekeren een perfecte stabilisatie van de kraan. De telescopische arm is samengesteld uit 4 onafhankelijke elementen en heeft een armlengte van 7,2 tot 27,60 m hoog. Een jib met twee hydraulische extenties maakt het mogelijk om 38,50 m te bereiken en plooit zich terug langszij de hoofdarm. Een ruime, moderne en hydraulische kantelbare cabine is voorzien.

19/01/2009

De firma Verstraete besteld hoogtewerkers RAM type Mira 160 T

De firma Verstraete heeft ter gelegenheid van het autosalon voor bedrijfsvoertuigen 5 nieuwe hoogtewerkers besteld van het type RAM – Mira 160T te bouwen op voertuigen 3.5T met rijbewijs B – IVECO Daily

Deze technische keuze is gebaseerd op ervaring binnen de firma en de voordelen van de RAM constructie in speciaal staal met hoge weerstand ( geen aluminium ) en zonder elektronische componenten maar dubbele isolatie van de lift en hydraulische beperking van de uitsteek zijdelings , gemakkelijke bereikbaarheid van de gondel in rust toestand en beschikbaarheid van 240 V in de gondel bij middel van een hydro – groep , de draaiende gondel op het uiteinde van de arm verhoogt de veiligheid voor de handen op een werkhoogte van 16m met 2 personen op een voertuig van 3.5 t die uitgerust is met conforme signalisatie panelen geïntegreerd in de opbouw van het compact voertuig die een comfortabel werk instrument is.

26/06/2008

EUROSATORY 2008

Tijdens de EUROSATORY 2008-beurs hebben de genodigden van de Belgische DEFENSIE op de SERT-stand de nieuwe aanhangwagen met modulaire keuken RCMP 500 kunnen ontdekken.

Deze unit van de nieuwste generatie onderscheidt zich van de vorige modellen door nog performantere kookuitrustingen met halfautomatische en ergonische bediening. Deze veldkeuken heeft een erg performante combi-steameroven op twaalf niveaus en alle kook- en waselementen zijn modulair, onderling uitwisselbaar, onafhankelijk en hebben GN-afmetingen.

Deze aanhangwagen is uitgerust met een nieuwe generatie wielas van 3.500 kg met soepele ophanging en regeling van de aanhanghoogte met wormschroeven en kruk.

24/03/2008

VIBAM heeft de nieuwe GAC 1000 aan DEFENSIE voorgesteld

Op 24 maart 2008 heeft VIBAM de nieuwe GAC 1000 ( warmeluchtgenerator) van SERT voor de verwarming van de tenten aan DEFENSIE voorgesteld.

Dit verwarmingstoestel met een gemilitariseerd concept met perslucht werd ontworpen om de temperatuur in een tent bij een buitentemperatuur onder thermometerhut van –30°C te doen stijgen en behouden tot 20°C. Erg compact en met indirecte verbranding met een thermisch vermogen van 25 KW zorgt het voor een debiet van 1.000 m3/h lucht op 80°C zonder een mengsel van verbrandingsgassen en verwarmingslucht.